Πως να επιλέξετε ένα desing studio για την δημιουργία της εταιρικής εικόνας σας

Το καλύτερο design studio δεν ταυτίζεται πάντα με το υψηλότερο κόστος και το μεγαλύτερο portfolio

Η τιμή από μόνη της δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα επιλογής της καλύτερης εταιρίας, αλλά μπορεί μερικές φορές να είναι ένας καλός οδηγός για το είδος της ποιότητας που μπορείτε να περιμένετε από ένα στούντιο. Ούτε θα πρέπει να επηρεάζεστε πάρα πολύ από το μέγεθος του portfolio. Ένα στούντιο που έχει φτιάξει μόνο ένα μικρό αριθμό web sites πολύ όμως υψηλής ποιότητας είναι προτιμότερο από ένα στούντιο που έχει παράγει εκατοντάδες μέτρια sites.

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσει κανείς την ποιότητα είναι απλά να κάνει μερικά test drive στα web site που περιλαμβάνει το portfolio του στούντιο και να πάρει έτσι μια ιδέα για το τι είδους δουλειά έχει συντελεστεί και τι εντύπωση δημιουργείται. Η υψηλή γραφιστική αισθητική είναι συνήθως σημαντική, αλλά θα πρέπει να συνδυάζετε επίσης με την ευχρηστία, την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα. Ορίστε στον εαυτό σας κάποιες εργασίες που θέλετε να κάνετε σε κάθε site και δείτε πόσο εύκολο είναι να ολοκληρωθούν. Το design στούντιο που κερδίζει θα πρέπει να είναι αυτό που συνδυάζει την καλύτερη τιμή και τις περισσότερες και καλύτερες παροχές.

Θα επιλέγατε ένα φθηνό δικηγόρο για να σας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο; Με το ίδιο σκεπτικό δεν θα πρέπει να επιλέγεται και μια φθηνή εταιρία για να κατασκευάσει την εικόνα σας, το branding σας, τα έντυπα σας, την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Εφόσον θα διαλέγατε έναν δικηγόρο ο οποίος έχει αποδεδειγμένα ισχυρό ρεκόρ νικών στις δικαστικές αίθουσες, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για την επιλογή της κατάλληλης σχεδιαστικής εταιρίας.

Πραγματικά ο κόσμος είναι μικρός

Η σύγχρονη αγορά είναι παγκόσμιας εμβέλειας και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο μια επιχείρηση δεν θα πρέπει να επωφεληθεί από την εξοικονόμηση του κόστους που παρέχει αυτή η παγκοσμιοποίηση. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αναθέτοντας την δημιουργία της ταυτότητας σας σε μια σχεδιαστική εταιρία χαμηλού επιπέδου μπορεί να επιτύχετε πολύ προσιτή τιμή, αλλά αν δεν κάνετε τη σωστή επιλογή, μπορεί να καταλήξετε με μια δυσάρεστα ανεπανόρθωτη ζημιά στη εικόνα της επιχείρησή σας.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε αρχικά είναι το πόσο καλά το στούντιο έχει δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα, ακόμη και αν το site σας δεν πρόκειται να είναι στην αγγλική γλώσσα. Υπάρχουν μια σειρά από σημαντικούς λόγους για αυτό, αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι αυτό αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη του πόσο καλά προετοιμασμένη είναι η εταιρεία για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο. Το να ξεχωρίσεις τους ερασιτέχνες από τους επαγγελματίες είναι ένα σημαντικό βήμα, γιατί δεν θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον που προκαλεί μεγάλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρει πώς να χειριστεί μια τραπεζική συναλλαγή.

Μια σαφέστατη ένδειξη που θα πρέπει να σας κάνει να φύγετε μακριά είναι εάν είναι ξεκάθαρο ότι η σχεδιαστική εταιρία έχει χρησιμοποιήσει το Google Translate ή κάτι παρόμοιο για να δημιουργήσει την αγγλική έκδοση του site τους. Αυτό και μόνο είναι ένα απολύτως ασυγχώρητο λάθος που δεν πρέπει να κάνει μια σοβαρή επιχείρηση. Επίσης, αν η εταιρία δεν έχει καμία έκδοση στην τοπική γλώσσα της χώρας που εδρεύει, μπορεί αυτό να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει μόνο για να λαμβάνει εισόδημα από αλλοδαπούς, πράγμα που δεν αποτελεί καλό σημάδι.

Αυτή είναι μια διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης που πρέπει να γίνει, και εφόσον βρείτε πραγματικά ταλαντούχους και δημιουργικούς ανθρώπους που δημιουργούν το δικό τους πρωτότυπο έργο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συνεργαστείτε μαζί τους. Το σημείο κλειδί είναι ο επαγγελματισμός και θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό.

Οι χρήστες των web site ενδιαφέρονται επίσης για επαγγελματισμό

Μια ιστοσελίδα αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό μέσο επαφής ενός ατόμου με μια επιχείρηση. Οι περισσότεροι πελάτες και υποψήφιοι εργαζόμενοι θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, πριν ανέβουν ίσως σε ένα υψηλότερο επίπεδο επαφής. Μια σωστά σχεδιασμένη ιστοσελίδα που προσφέρει όλα τα βασικά κριτήρια του επαγγελματισμού είναι αυτή που πρόκειται να κάνει την πιο ευνοϊκή εντύπωση.

Ιδιότητες επαγγελματισμού:

  • Το web site φαίνεται επαγγελματικά σχεδιασμένo
  • Είναι εξαιρετικά ενημερωτικό, τίποτα δεν έχει μείνει χωρίς να δουλευτεί στην αναζήτηση για την παροχή πληροφοριών
  • Η πλοήγηση είναι εύκολη και διαισθητική
  • Πλήρης προσοχή έχει δοθεί σύμφωνα με τα πρότυπα προσβασιμότητας
  • Τα πάντα σχετικά με το site λειτουργούν όπως πρέπει, δεν υπάρχουν μυστήρια για να λύσει κανείς
  • Το περιεχόμενο είναι κομψό, υψηλής ποιότητας και άψογο
  • Όλες οι μεταφράσεις είναι επαγγελματικές, δεν στηρίζονται στον αυτοματισμό
  • Τα λάθη αντιμετωπίζονται άμεσα και οι χρήστες εντοπίζουν τα βήματα τους με σχετική ευκολία
  • Οι ενοχλήσεις είναι ανύπαρκτες

Καταλήγοντας

Ως αγοραστής, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η επένδυση στην ποιότητα θα σας εξοικονομήσει χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση, και ενδεχομένως ακόμη και να σας βοηθήσει να βγάλετε περισσότερα χρήματα από την ίδια σας την δουλειά. Βρείτε σχεδιαστές που είναι οικονομικοί, όχι φθηνοί, και θα κερδίσετε μια πραγματικά καλή συμφωνία.